בניית תכנית עסקית ליזם החדש
הכנת התכנית העסקית היא אינה עניין של מה בכך. למעשה, מרבית הסיכויים להשגת מימון מבטיח תלויים בהכנה מוצלחת של התכנית העסקית באופן מקצועי. מאחר והיזם אינו מכיר את המממנים העתידיים של המיזם והמממנים אינם מכירים את המיזם או את האדם העומד מאחוריהם, בניית תכנית עסקית היא השער והמפתח לקבלת המימון הרצוי. בבניית תכנית עסקית מקצועית עולים הסיכויים לקבל את המימון הנכסף.
כלים ברורים להכנת תכנית עסקית
תכנית עסקית מוצלחת צריכה לכלול גורמים ברורים באופן כזה שהקורא יבין אותה בנקל. ישנם כללים ברורים המאפשרים את בניית התכנית העסקית בקלות ובאופן הנכון. תכנית עסקית נפתחת בעמוד שער ועד כמה שרבים נוטים לעיתים לזלזל בו, מדובר באחד העמודים החשובים ביותר של התכנית העסקית מאחר והוא זה המותיר את הרושם הראשוני על המממנים. רצוי להשקיע את המיטב בעיצוב עמוד שער מקצועי לתכנית העסקית שלכם. השער של התכנית העסקית יכלול גם את שם החברה, את תאריך הקמת החברה, את פרטי הקשר של החברה ואת מספר העותק.
העמוד השני יכיל תוכן עניינים ומיד לאחריו תגיע תמצית המנהלים. זהו הפרק החשוב ביותר מבחינת התכנים שבו. את התמצית העסקית יקראו כולם וממנה ילמדו על אופי המיזם כולו. לאחר קריאת התמצית יחליטו באם להמשיך לקרוא ובין אם לאו. תקציר מנהלים איכותי ומוצלח אורך לפחות שני עמודים וכולל את כל הפרטים העסקיים.
חזון החברה מגיע אחרי התמצית העסקית ומפורט באופן ברור וממוקד. כך גם תיאור החברה, הכולל את כל הפרטים הטכניים בהמשך לאלו המצוינים על גבי השער. בהמשך התכנית יצוינו תיאור המוצרים והשירותים הניתנים על ידי החברה כאשר בפרק זה יש להשקיע תשומת לב מקסימלית. חשוב לתאר מה הוא הערך המוסף המובא אל השוק על ידי שיווק המוצר או השירות המוצעים. כמו כן, יתוארו בתכנית העסקית דרישות התפעול של המוצר וכן תיאור מצב השוק הרלוונטי.
תכנית עסקית – מהמסד ועד הטפחות
תכנית עסקית מקצועית תפרט אודות האסטרטגיה לחדירה לשווקים הרלוונטיים וכן את ה- SWOT של הארגון, היינו החולשות והחוזקות שלו מול מתחרים אחרים. אין ספק כי בהתמדה ונכונות, השקעה ומסירות, ההצלחה היא לחלוטין אפשרית ומחכה מעבר לפינה.